Нідерланди і Туреччина домовилися про відновлення дипвідносин

Читать на русском
Міністри закордонних справ Туреччини та Нідерландів домовилися про нормалізацію дипломатичних відносин.

Міністри закордонних справ Туреччини та Нідерландів домовилися про нормалізацію дипломатичних відносин.

Як пише «Слово і Діло», в їхній спільній заяві йдеться про те, що держави знову відправлять своїх послів до Анкари та Гааги.

Скандал між Туреччиною й Нідерландами: депортований міністр і блокування диппредставництвДипломатичний скандал, що виник у зв'язку зі спробою переконати турків, які проживають у Нідерландах, підтримати зміни до конституції Туреччини, набирає обертів.

«Міністри також домовилися, що голова МЗС Нідерландів здійснить офіційний візит до Туреччинив другій половині 2018 року», – повідомляється в документі.

Відносини держав погіршилися після того, як у середині березня минулого року влада Нідерландів не пустила до країни міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, а потім і міністра у справах сім'ї та соціальної політики Бетюль Сайян Кайю. Чиновники планували взяти участь у мітингах турецької діаспори на підтримку конституційного референдуму, який відбувся в республіці в квітні 2017 року.

Ердоган тоді розкритикував дії Нідерландів, назвавши європейську державу «пережитком нацизму й фашизму», а також пригрозив Гаазі заходами. Через деякий час нідерландська сторона відкликала свого посла в Туреччині.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: