Німеччина визначилася з видачею Пучдемона Іспанії

Читать на русском
У Німеччині генпрокурор землі Шлезвіг-Гольштейн звернувся до суду з проханням задовольнити запит Іспанії щодо видачі Карлеса Пучдемона.

У Німеччині генпрокурор землі Шлезвіг-Гольштейн звернувся до суду з проханням задовольнити запит Іспанії щодо видачі Карлеса Пучдемона.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Spiegel, після правової оцінки європейського ордера на арешт, виданого судом у Мадриді, прокуратура підтримала екстрадицію Пучдемона.

Я не здамся. Пучдемон заявив, що не відмовиться від своїх ідейЗаарештований в Німеччині екс-голова женералітета Каталонії Карлес Пучдемон назвав дії іспанської влади незаконними і пообіцяв не відмовлятися від своїх ідей.

Остаточне рішення про долю утікача ухвалить суд.

23 березня Верховний суд Іспанії видав міжнародні ордери на арешт шістьох каталонських утікачів, зокрема Пучдемона, який на той момент перебував у Фінляндії. Членів уряду Каталонії звинувачують у заколоті, повстанні проти уряду Іспанії та розкраданні державних коштів.

Згодом Пучдемон був затриманий поліцією Німеччини при спробі потрапити на територію країни.

26 березня районний суд німецького міста Ноймюнстер заарештував Пучдемона, після чого німецька прокуратура вирішує питання його екстрадиції до Іспанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: