Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Фаєрмарк

Читать на русском
Нардеп Сергій Фаєрмарк обіцянки так просто не роздає, всі його запевнення в програмі Народного фронту. І трохи більш ніж половину він виконав.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Фаєрмарк (фракція «Народного фронту»).

Фаєрмарк був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Усі 13 обіцянок депутата – з програми «Народного фронту», сім він уже виконав (54%).

Одну обіцянку Фаєрмарк все-таки провалив – він мав сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції на Донбасі. Депутат підтримав державний бюджет на 2016 рік, в якому була передбачена субвенція 300 мільйонів гривень для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців. Також він голосував за бюджет-2017, де для цієї мети була закладена субвенція 330 мільйонів гривень. Але під час розгляду законопроекту про реалізацію державних житлових програм, згідно з яким сім'ям загиблих під час проведення АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості житла, нардеп був відсутній і не проголосував за нього.

За більшість проектів закону, пов'язаних із гарантіями соціального захисту та грошового, Фаєрмарк у парламенті голосував і виконав обіцянку посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину.

Також нардеп виконав обіцянку сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасникам бойових дій. У 2015 році він підтримав законопроект, що значно розширив коло осіб, які мають право на отримання медичного обслуговування в державних установах. А учасникам АТО надається більш ніж 20 різних видів пільг, у тому числі безоплатне одержання ліків, безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або отримання компенсації вартості.

Ще п'ять обіцянок Фаєрмарку необхідно виконати до кінця своєї каденції. У передвиборчій програмі він обіцяв ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Поки депутат підтримав три законопроекти з пакета «державного нагляду».

Крім того, він обіцяв виборцям не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. За законопроект про справедливе призначення й надання субсидій Фаєрмарк не голосував. Але державні бюджети, де закладені кошти на забезпечення субсидій, підтримує щорічно.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: