Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Горбатюк обіцяє встановити екс-високопосадовців, які мали відношення до розгону студентського Майдану

30 листопада 2016 року начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк пообіцяв встановити екс-високопосадовців, які мали відношення до розгону студентського Майдану. Горбатюк запевнив, що роль Сергія Льовочкіна у розгоні студентського Майдану теж буде встановлена.
Не виконано
Сказано 30 листопада 2016 р.

Джерело

  • http://ukr.lb.ua/news/2016/12/11/353142_sergiy_gorbatyuk_mi_gotuiemo.html
  • https://youtu.be/8vWiETxA5K0?t=22m36s
  • https://gordonua.com/ukr/news/maidan/-gorbatjuk-na-sogodni-nemaje-zhodnogo-viroku-obvinuvachenim-u-rozgoni-aktsiji-studentiv-na-majdani-561227.html
  • https://hromadske.ua/posts/gpu-rujnuye-mehanizm-rozsliduvannya-sprav-majdanu-gorbatyuk
  • https://prm.ua/berkut-za-nakazom-yanukovicha-zdiysniv-rozgin-maydanu-lutsenko-nadav-dokazi/
  • https://lb.ua/news/2019/11/19/442659_sergiy_gorbatyuk_atestatsiya.html

Результат

16 лютого 2017 року Сергій Горбатюк коментуючи в ефірі ток-шоу «Право на владу» зафіксовану ІА «Слово і Діло» обіцянку повідомив, що у Генеральної прокуратури відсутні докази про причетність колишнього голови Адміністрації президента України Сергія Льовочкіна до розгону так званого студентського Майдану в ніч проти 30 листопада 2013 року (відео 22:36).

В опублікованому 6 грудня 2018 року інтерв'ю глава управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що немає жодного вироку тим, кому висунуто підозру або зачитано обвинувальний акт у суді за розгін студентської акції. Суди розглядають по суті справи 21 обвинувачуваного в розгоні Євромайдану, зокрема Попова, чотирьох командирів «Беркуту», командира роти і рядових беркутівців.

Станом на жовтень 2019 року імена екс-високопосадовців, які мали відношення до розгону студентського Майдану за рішенням суду не встановлено. Для подальшого розслідування, справи планують направити до ДБР, відповідно до законодавства. За словами Луценка з посиланням на результати експертиз, за наказом екс-президента України Віктора Януковича «Беркут» в 2014 році здійснив розгін мирної акції на Майдані. Але цю справу не було передано до суду.

Враховуючи цю інформацію, після звільнення Горбатюка обіцянці присвоєно статус «не виконано».