Туск відповів Трампу на слова про «ворогів Євросоюзу»

Читать на русском
Голова ЄС Дональд Туск у відповідь на критичні заяви президента США Дональда Трампа заявив, що Євросоюз і США є найкращими друзями.

Голова ЄС Дональд Туск у відповідь на критичні заяви президента США Дональда Трампа заявив, що Євросоюз і США є найкращими друзями.

Про це пише «Слово і Діло».

Країни-учасниці G7 стурбовані через нові митами СШАБританія, Німеччина, Італія, Франція, Японія і Канада стурбовані і розчаровані рішенням США ввести нові мита на імпорт сталі й алюмінію.

«Америка і ЄС – найкращі друзі. Ті, хто говорить, що ми вороги, поширюють фейкові новини», 0– написав Туск у Twitter.

На початку липня голова Білого дому заявив, що ЄС і Китай чинять негативний вплив на США в питаннях торгівлі, зокрема впливають на сільськогосподарську сферу та автомобільне виробництво.

Наприкінці березня США заявили про запровадження ввізних мит в 25% на сталь і 10% на алюміній. Для Євросоюзу, Канади та Мексики мита почали діяти з 1 червня. Єврокомісія відповіла 25-відсотковими митами на імпорт низки товарів зі Сполучених Штатів.

Пізніше Трамп допустив запровадження мит у 20% на автомобілі з ЄС, на які в Євросоюзі також пригрозили відповідними заходами на суму до $300 млрд. Американський лідер звинуватив ЄС у застосуванні торгових бар'єрів щодо компаній і робітників у США. У відповідь на ці дії Туск закликав США поважати своїх нечисленних союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: