Кличко пояснив, заради чого удвічі підняли ціни на проїзд

Читать на русском
Без підвищення цін на проїзд у громадському транспорті Києву не уникнути кризи у транспортній сфері

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що отримані від підвищення тарифів кошти у першу чергу підуть на підвищення заробітних плат працівникам транспортних комунальних підприємств, розвиток транспортної інфраструктури, ремонт та закупівлю рухомого складу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Київ», передає Слово і Діло.

За його словами, без підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті Києву не уникнути кризи у транспортній сфері.

«Отримані від підвищення тарифів кошти у першу чергу підуть на підвищення заробітних плат працівникам транспортних комунальних підприємств, розвиток транспортної інфраструктури, ремонт та закупівлю рухомого складу. Також підвищення тарифів дозволить зменшити суми дотацій, які міський бюджет виділяє на покриття збитків транспортних підприємств», - заявив мер Києва.

Від скількох чашок кави доведеться відмовитися киянам через подорожчання проїздуВартість проїзду в столичному транспорті підвищилася вдвічі. Скоріш за все, кияни заощаджуватимуть на ранковій каві перед роботою. Ми підрахували, від скількох чашок кави доведеться відмовитися на користь оплати за проїзд.

Він додав, що міська влада щороку дотує транспортну сферу у розмірі 1,8 млрд гривень.

«За останні роки ми закупили 100 автобусів, 103 тролейбуса, 45 трамваїв. Але зараз ситуація така, що скоро на цьому транспорті нікому буде працювати - підприємствам не вистачає фахівців, потрібно підвищувати зарплату транспортникам. І на це у першу чергу підуть гроші від збільшення вартості проїзду», - додав Кличко.

Мер нагадав, що 8 гривень – вартість разової поїздки у комунальному транспорті, а для тих, хто користується ним регулярно, проїзд коштуватиме в середньому 6,50 грн.

При цьому, він нагадав, що для пільгових категорій залишається безкоштовний проїзд у комунальному громадському транспорті.

Нагадаємо, 12 липня мер Києва підписав розпорядження, згідно з яким з 14 липня у столиці вдвічі подорожчає вартість проїзду у комунальному транспорті.

Раніше аналітики порталу з’ясували, як змінювалася вартість проїзду в київському транспорті.

«Слово і Діло» повідомляло, що в соціальних мережах думають про подорожчання проїзду в столиці.

Також «Слово і Діло» розбиралося, що з приводу тарифів на проїзд у транспорті обіцяють чиновники.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: