Кличко: у порівнянні з іншими регіонами Київ – острів добробуту

Читать на русском
Мер столиці Віталій Кличко розповів про розвиток і фінансовий стан Києва. За його словами, ситуація краща попередніх років

Незважаючи на брак сотень мільярдів гривень для розвитку Києва, економічна ситуація в місті все-таки перевершує показники попередніх років.

Про це мер столиці Віталій Кличко розповів в інтерв'ю журналу Новое Время, передає Слово і Діло

Він нагадав, що в 2015-му бюджет Києва становив 27 млрд грн, а сьогодні він сягає 50 млрд грн.

Мер прогнозує, що цього року бюджет буде профіцитним і його вдасться збільшити Також, Кличко підкреслив, що в Києві відсутнє безробіття.

«У нас 9 тис. людей стоїть у черзі на біржі праці, а пропозицій - приблизно 15 тис. Бракує водіїв, фахівців-електриків, слюсарів. Водночас люди в Київ їдуть. У порівнянні з іншими регіонами ми - острів добробуту», - заявив мер.

За його словами, 60% всіх інвестицій до країни минулого року надходили до Києва.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує відкрити 8 дитячих садків у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він додав, що це хороший показник, оскільки кожен інвестор вкладає не тільки гроші, він створює робочі місця, платить податки в бюджет міста, і динаміка позитивна.

Кличко наголосив, що протягом останніх двох років у місті відкрили 17 нових дитячих садків, що дало змогу зменшити чергу дітей з 15 тис. до 4 тис.

«Наше завдання - щоб наступного року черг до дитячих садків взагалі не було. Також побудували сім шкіл. Ми докладаємо зусиль», - підкреслив Кличко.

Як відомо, Кличко планує відкрити 8 дитячих садків у 2018 році.

Нагадаємо, наприкінці червня Київрада ухвалила детальний план територій Троєщини, що викликало протести під мерією. Детальніше про ситуацію в матеріалі «Забудова Троєщини. Чим незадоволені жителі та що загрожує мікрорайону»

Якщо ви вважаєте, що розбираєтеся в обіцянках і без наших добірок, спробуйте пройти тест «Ідеальний Київ. Чи знаєте ви обіцянки мера Кличка»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: