Гройсман вимагає від міністрів погоджувати будь-яке спілкування з РФ

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від міністрів погоджувати будь-яке спілкування з Російською Федерацією.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вимагає від міністрів погоджувати будь-яке спілкування з Російською Федерацією.

Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів у середу, 11 липня, пише «Слово і Діло».

«Прошу зауважити, колеги, що на будь-які такі речі (листування з представниками РФ – ред.) ви маєте, по-перше, відразу реагувати. По-друге, ні в кого з вас немає мандата вести будь-які розмови з країною-агресором і нашим ворогом ... І всі такі речі, запити провокаційні й так далі координувати з Міністерством закордонних справ. І діяти лише в межах тих директив і мандатів, які надає уряд», – сказав він.

Відзначимо, що така вимога надійшла після інформації в одному з українських ЗМІ про листування міністра енергетики Ігоря Насалика з першим заступником директора корпорації «Росатом» Кирилом Комаровим щодо співпраці у сфері енергетики.

Сам Насалик під час засідання стверджував, що ця інформація є фейком і лист був надісланий «не безпосередньо, а до Міністерства закордонних справ». Крім того, за словами міністра, в листі йдеться не про можливу співпрацю, а про розірвання договорів.

Також нагадаємо, Гройсман відзвітував про успіхи Кабміну за півроку.

Раніше повідомлялося, що Україна готова розширити список ув'язнених для обміну з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: