Гройсман у Данії домовився про мільярди на реформи

Читать на русском
Данія протягом наступних 5 років виділить 530 мільйонів данських крон (2,2 мільярда гривень) на підтримку реформ в Україні.

Данія протягом наступних 5 років виділить 530 мільйонів данських крон (2,2 мільярда гривень) на підтримку реформ в Україні.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в статті прем'єр-міністрів України та Данії, передає ЕП.

На демократію та економіку. Україна отримає від Данії десятки мільйонів євроУряд Данії виділить 65 мільйонів євро на програму підтримки України у сфері дотримання прав людини, демократії та економічного розвитку.

Зазначається, що кошти підуть на підтримку ефективного управління, захист прав людини та стійке економічне зростання в Україні.

При цьому прем'єри Володимир Гройсман та Ларс Люкке Расмуссен зазначають, що міжнародна підтримка українських зусиль в напрямку реформ особливо важлива на тлі спроб РФ зупинити західний курс України.

«Для України частиною відповіді на цей виклик є подальше відстоювання європейських цінностей і побудова реформованого й процвітаючого суспільства. Європа зацікавлена ​​в підтримці цих зусиль», – наголошується в статті.

Нагадаємо, що раніше Рада Євросоюзу схвалила виділення Україні фінансової допомоги в розмірі €1 млрд.

Оборонний бюджет США на 2019 рік, затверджений Сенатом, передбачає виділення допомоги Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: