Ердоган здобув перемогу на виборах – ЦВК Туреччини

Читать на русском
Голова Вищої виборчої комісії Туреччини Саді Гювен заявив, що чинний президент країни Реджеп Тайіп Ердоган набрав абсолютну більшість голосів.

Голова Вищої виборчої комісії Туреччини Саді Гювен заявив, що чинний президент країни Реджеп Тайіп Ердоган набрав абсолютну більшість голосів на дострокових президентських виборах за підсумками обробки 97,7% бюлетенів.

Про це повідомляє Anadolu, пише «Слово і Діло».

Вибори в Туреччині: опозиція поскаржилася на порушенняУ Туреччині представники опозиційної Народно-республіканської партії заявили про порушення в ході парламентських і президентських виборів і звернулися до ЦВК з відповідними заявами.

За словами Гювена, оброблено 97,7% бюлетенів, а необроблені бюлетені вже ніяк не зможуть вплинути на підсумки виборів. Таким чином, голова ЦВК визнав перемогу Ердогана.

Також Гювен заявив, що в ході дострокових парламентських виборів п'ять політичних партій подолали 10-відсотковий бар'єр і будуть представлені у вищому законодавчому органі країни. Йдеться про Партію справедливості і розвитку, Партію націоналістичного руху, Народно-республіканської партію, Партію демократії народів і Добру партію.

Раніше про свою перемогу заявив сам Ердоган.

У Туреччині один з найвищих в світі прохідних бар'єрів, для потрапляння до парламенту необхідно набрати 10% голосів виборців. Після цих виборів Туреччина переходить до президентської форми правління, що було закріплено на референдумі в минулому році.

Згідно з внесеними до Конституції змінами, президент країни отримає дуже широкі повноваження - він буде очолювати уряд країни і призначати на посади міністрів без згоди парламенту. Також він буде призначати керівників спецслужб та армії. Ердоган був прем'єр-міністром протягом 11 років, перш ніж стати президентом у 2014 році.

Раніше стало відомо, що турецька поліція затримала автомобіль з підробленими бюлетенями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: