Названа дата проведення слідчого експерименту з мінометами «Молот»

Читать на русском
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідчий експеримент із мінометами «Молот» проведуть в середу, 11 липня.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що слідчий експеримент із мінометами «Молот» проведуть в середу, 11 липня.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

Вибух міномета «Молот»: що сталося й хто відповідальнийНа військовому полігоні в Рівненській області під час навчань розірвався міномет. Загинули чотири людини. Більше про трагедію знають експерти.

«Слідчий експеримент у рамках проведення військової, балістичної, вибухотехнічної, хімічної експертизи причин детонації міномета М120-15 «Молот» пройде в середу 11.07.2018 року.», - повідомив головний військовий прокурор.

Матіос направив листа міністру оборони Степану Полтораку з проханням перенести експеримент з 10 на 11 липня.

«Основна причина - постанова Рівненського суду про проведення зазначеної експертизи фахівцями КНДІСЕ була отримана слідством лише о 17:00 09.07.2018 р. (знову «дякую» так званим змінам до КПК України імені Лозового про порядок призначення судом експертизи протягом 5 днів)», - пояснив Матіос.

«Причина проведення експертизи тільки в середу 11.07.2018 р. - експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними в даний час зібраними доказами і матеріалами кримінального провадження, а також визначитися з необхідною методикою підриву/детонації», - підкреслив він.

Головний військовий прокурор додав, що Міноборони для експерименту виділив два міномети «Молот» з тієї ж заводської партії, що і міномет, який призвів до загибелі військовослужбовців. За його словами, Міністерство оборони надає повне сприяння і максимально допомагає розслідуванню.

Раніше Матіос назвав можливу причину вибуху міномета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: