Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Хлань

Читать на русском
Народний депутат Сергій Хлань дав лише вісім обіцянок, виконав три з них і стільки ж провалив.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Хлань (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Хлань був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №185 (Херсонська область). Депутат обіцянками виборців не балує – дав їх лише 8, три виконав (38%) і стільки ж провалив.

Не виконав Хлань програмну обіцянку працювати над законодавчими ініціативами щодо спрощення процедури відкликання представника будь-якої гілки влади. За кілька років обіцяних законопроектів він так і не напрацював. У лютому 2015 року народний депутат пообіцяв оприлюднити в Facebook список власного майна, але більше ніж за рік у нього руки до цього не дійшли.

Влітку 2015-го Хлань обіцяв, що звернутися до Кабінету міністрів з питання нарахування субсидій на придбання вугілля для жителів Лепетихи та Рогачика. «Дуже просили звернути увагу (жителі населених пунктів – ред.) на такий енергоносій, як вугілля. На газ субсидії дають, а на вугілля – ні, що дуже важливо для села. Газу там немає. Буду звертатися з ініціативою до Кабміну», – сказав нардеп. Із цією обіцянкою він також не впорався: згідно з інформацією на сайті парламенту, Хлань депутатського запиту на надсилав і на запити «Слова і Діла» також не відповів.

У передвиборчій програмі Хлань обіцяв, що Верховна Рада законодавчо змусить усіх державних службовців декларувати доходи й витрати чиновника та його сім'ї. У 2016 році в парламенті розглядався законопроект, згідно з яким уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування зобов'язані подавати декларації в електронній формі. Нардеп підтримав ухвалення проекту закону.

Крім того, в програмі депутат обіцяв не допустити приватизації Каховського магістрального каналу. Він став одним з ініціаторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем та земель, на яких ці об'єкти розташовані», який забезпечує неможливість приватизації об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, їх інфраструктури та земельних ділянок.

Ще дві обіцянки депутату залишилося виконати. Зокрема, забезпечити реконструкцію системи меліорації в окрузі. Щоб виконати цю обіцянку, Хлань вже ініціював два законопроекти – для відновлення та розвитку меліоративних систем в Україні, а також щодо звільнення від оподаткування води, використовуваної для гідротехнічного меліорації земельних ділянок сільгосппризначення. Крім того, цього року нардеп запустив насосну станцію в Каховському районі Херсонської області.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: