Протести в Нікарагуа: за день загинули близько 15 людей

Читать на русском
За даними порталу Prensa, сутички, що призвели до смертей, відбулися при спробі прихильників влади розібрати зведені місцевими жителями барикади.

У неділю, 8 липня, під час протестів у Нікарагуа були вбиті ще 14 людей.

Про це повідомила голова Нікарагуанського центру з прав людини Вільма Нуньєс, пише «Слово і Діло».

«Це був жах. У нас мінімум 14 загиблих, але їх може бути більше. Сюди включені як мінімум один поліцейський із підрозділу з розгону заворушень, один озброєний прихильник влади та двоє поліцейських», – заявила Нуньєс.

При цьому місцеві ЗМІ поки повідомляють про сімох загиблих і понад 30 поранених у трьох муніципалітетах департаменту Карасу. За даними порталу Prensa, сутички, що призвели до смертей, відбулися при спробі прихильників влади розібрати зведені місцевими жителями барикади.

Нагадаємо, з 18 квітня в Нікарагуа проходять акції протесту. Спочатку активісти домоглися скасування реформи, яка передбачала збільшення суми відрахувань роботодавців і працівників до фондів соціального страхування, але президент Даніель Ортега відмовляється виконувати іншу вимогу – проводити дострокові вибори. За даними правозахисників, під час протестів загинули 323 людини.

Раніше повідомлялося, що у Вашингтоні були арештовані сотні протестувальників проти Трампа.

Таож нагадаємо, що у Франції через поліцейских відбулися сутички.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: