У Вашингтоні заарештовані сотні протестувальників проти Трампа

Читать на русском
У столиці США Вашингтоні поліція заарештувала біля будівлі Конгресу 575 людей, які протестують проти політики президента країни Дональда Трампа щодо мігрантів.

У столиці США Вашингтоні поліція заарештувала біля будівлі Конгресу 575 людей, які протестують проти політики президента країни Дональда Трампа щодо мігрантів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє NBC з посиланням на дані поліції в п'ятницю, 29 червня.

Гавайський суд заблокував указ Трампа щодо мігрантівФедеральний суддя американського штату Гаваї заблокував останню версію імміграційного указу президента США Дональда Трампа за кілька годин набрання його чинності.

Акцію протесту організували члени організацій Марш жінок і Центр народної демократії. Мітингувальники виступили проти політики нульової толерантності стосовно нелегальних мігрантів, якої дотримується Трамп.

У відповідь поліція провела масові затримання активістів, звинувативши їх у незаконній демонстрації. Пізніше стало відомо, що серед затриманих виявилася член палати представників Конгресу США Праміла Джаяпал.

«Як член Конгресу я не дозволю цьому президенту і цій адміністрації від мого імені робити те, що вони роблять з дітьми, батьками, прохачами притулку», - заявила Джаяпал.

Вона також повідомила, що такі акції протесту відбудуться 30 червня по всій країні.

Раніше на цьому тижні президент США Дональд Трамп заявив, що нелегальних мігрантів необхідно депортувати з країни без судових розглядів.

Також Верховний суд США підтримав указ Дональда Трампа про заборону на в'їзд у країну для громадян певних країн, переважно мусульманських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: