США охопили потужні лісові пожежі

Читать на русском
Масштабні лісові пожежі, що охопили США, вже знищили сотні житлових будинків, а загроза вогняної стихії зберігається для тисяч місцевих мешканців.

Масштабні лісові пожежі, що охопили США, вже знищили сотні житлових будинків, а загроза вогняної стихії зберігається для тисяч місцевих мешканців.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні американського телеканалу CBS.

«Пожежі поблизу Форт-Гарланда (близько 205 миль на південний захід від Денвера) знищили 104 будівлі в управлінні гірських будинків, створеному в 1970-х роках мультимільйонером, видавцем Малькольмом Форбсом», - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що це лише попередні дані, й наслідки стихії продовжують оцінюватися.

Нинішня лісова пожежа, яка охопила територію 318 кв. кілометрів, вважається однією з шести масштабних вогняних стихій у історії штату Колорадо. За інформацією ЗМІ, вона виникла внаслідок недбалого поводження з вогнем місцевими мешканцями.

Тим часом, внаслідок спекотної погоди, в інших американських штатах також вирує відкритий вогонь. Зокрема, в штаті Юта місцева влада евакуювала мешканців від 200 до 300 житлових будинків, на півночі Каліфорнії вогняна стихія та поривчасті вітри також спричинили евакуацію близько 2,5 тис. людей.

Крім того, в середу, коли американський народ святкує День Незалежності, правоохоронці й вогнеборці побоюються, що причинами нових займань можуть стати феєрверки та вогнища на природі.

Нагадаємо, під Херсоном згоріли 170 гектарів пшениці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: