Парубій почав свідчити у справі Єфремова

Читать на русском
Спікер парламенту Андрій Парубій почав надавати свідчення в суді в справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Спікер парламенту Андрій Парубій почав надавати свідчення в суді в справі екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Як пише «Слово і Діло», трансляцію вів телеканал «112 Україна».

Справа Єфремова: суд відмовився допитувати ПарубіяСуд у справі Олександра Єфремова не дозволив допитати голову ВР Андрія Парубія через відеоконференцією та викликав його повторно.

Допит Парубія був нетривалим – після відповідей на кілька запитань спікер парламенту подав до суду клопотання про перенесення засідання на завтра в зв'язку з необхідністю бути присутнім у Верховній Раді. Суд це клопотання задовольнив, оголосивши перерву до ранку п'ятниці.

Як відомо, Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України), в пособництві в захопленні управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також його звинувачують в умисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України в порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинених представником влади за попередньою змовою групою осіб, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 КК України), організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Крім того, екс-регіонала звинувачують у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Зараз він перебуває під арештом у СІЗО міста Старобільська Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: