Співробітники Одеського НПЗ візьмуть участь у його банкрутстві

Читать на русском
Представники колективу стали самостійною стороною в процедурі банкрутства Одеського НПЗ й отримали всі процесуальні права, в тому числі право оскаржити будь-які дії інших учасників банкрутства.
Одеський НПЗ

Трудовий колектив Одеського нафтопереробного заводу обрав представників до комітету кредиторів підприємства.

Про це пише прес-служба НПЗ, передає «Слово і Діло».

Представники колективу стали самостійною стороною в процедурі банкрутства Одеського НПЗ, отримавши всі відповідні процесуальні права, в тому числі право оскаржити будь-які дії інших учасників цієї процедури.

Другим питанням, яке обговорювалося на зборах, стало визначення майнового комплексу в ліквідаційній масі всього майна підприємства.

«Все майно підприємства, яке за законом про банкрутство має перебувати в ліквідаційній масі, має брати участь у відновленні платоспроможності НПЗ, в першу чергу – в погашенні заборгованості із заробітної плати перед чинними та звільненими працівниками підприємства, зараз у рамках кримінального провадження передане в оперативне управління ДП «Укртранснафтопродукт», – йдеться в повідомленні.

Водночас на підприємстві стверджують, що передача майна Одеського НПЗ в оперативне управління «не передбачена законодавством і є протизаконною».

«Укртранснафтопродукт» є комерційним підприємством і не може мати майно на праві оперативного управління, передбаченого для казенних підприємств», – уточнили в прес-службі.

З інформації прес-служби підприємства слідує, що весь цілісний майновий комплекс НПЗ передавався без проведення інвентаризації та оцінки майна вже під час відкриття провадження у справі про банкрутство підприємства. Це суперечить вимогам чинного законодавства.

«Трудовий колектив впевнений, що передача майна НПЗ в оперативне управління ДП «Укртранснафтопродукт» є рейдерським захопленням за участю корупційних схем, в яких замішані високопосадовці держави та органи прокуратури», – йдеться в тексті повідомлення.

Halliburton проведе оцифровку геоінформації в УкраїніДержавна служба геології та надр разом з нафтосервісною корпорацією Halliburton мають намір провести оцифровку геоінформації в Україні.

Під час акції протесту, яку колектив провів перед адміністративною будівлею захопленого підприємства, охорона зачинила всі двері й до людей так ніхто і не вийшов.

Як повідомлялося раніше, господарський суд Одеської області затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ», що включає вимоги до підприємства з боку російського банку «ВТБ» та двох кіпрських компаній Сергія Курченка на суму понад 14 млрд грн.

Нагадаємо, 22 квітня 2014 року на майно та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу, який пов'язують із Сергієм Курченком, був накладений арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: