Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Геннадій Чекіта

Читать на русском
Нардеп Геннадій Чекіта не провалив жодної обіцянки. Щоправда, дав їх лише десять і більшість перебувають у процесі виконання.
Геннадій Чекіта

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Геннадій Чекіта (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Чекіта був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 за виборчим округом №134 (Одеська область). Депутат дав лише десять обіцянок, виконав із них три (30%) і жодної не провалив.

Чекіта впорався з обіцянкою ініціювати зміни до законодавства в частині реформування радянської системи гуртожитків із наступним вирішенням приватизувати в них приміщення. Він став одним з авторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та вдосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)». Рада схвалила його в квітні 2016 року.

Також у передвиборчій програмі депутат обіцяв запровадити соціальну програму «Доступні ліки». В Одесі така програма за підтримки Чекіти діяла з 2010 року. Цю програмну обіцянку він також виконав: Чекіта підтримав державний бюджет на 2017 рік, в якому було закладено 500 мільйонів гривень на компенсацію вартості ліків для категорій громадян, які страждають серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу та астмою. Сама програма «Доступні ліки» працює з 1 квітня минулого року.

Ще сім обіцянок депутату залишилося виконати. Зокрема, сприяти будівництву та реконструкції поліклінік і дитячих садків у окрузі. Поки Чекіта нічого не зробив у цьому напрямку. Так само, як і для того, щоб домогтися ухвалення програми матеріального забезпечення лікування ветеранів війни та праці.

Крім того, нардеп має домогтися збільшення обсягів фінансування системи охорони здоров'я до 7-8% ВВП. Своїх законопроектів Чекіта ще не ініціював. У 2015 році він проголосував за держбюджет-2016, в якому бюджет системи охорони здоров'я був скорочений на 5%.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: