Брат Навального розповів про своє перебування в колонії

Читать на русском
Брат російського опозиціонера Олексія Навального Олег Навальний, який вийшов на свободу після 3,5 років перебування в колонії розповів, що за ним постійно стежили тюремні працівники.

Брат російського опозиціонера Олексія Навального Олег Навальний, який вийшов на свободу після 3,5 років перебування в колонії розповів, що за ним постійно стежили тюремні працівники.

Своїми спогадами він поділився в інтерв'ю виданню Meduza, пише «Слово і Діло».

Що вплинуло на рекордну кількість голосів за Путіна?Володимир Путін отримав рекордну за свою кар’єру підтримку – майже 55 мільйонів росіян зі 107 мільйонів виборців. Пояснили ситуацію експерти.

«До мого приїзду підготували один із бараків - відремонтували, напхали його відеокамерами і з пульта стежили. Дійсно дивилися, щоб ніхто не лежав. Ну, точніше, щоб не лежав я. Іноді ганяли інших, погрожували, що рапорт напишуть», - розповідає Олег Навальний.

Він також додав, що писав українському режисерові Олегу Сенцову, якого російський суд незаконно засудив до 20 років ув'язнення.

«Я знаю, наскільки важко писати такі листи, я сам писав їх [режисерові Олегу] Сенцову, [колишньому губернатору Кіровської області Микиті] Білих, іншим, котрим сіли за політику», - цитує Навального Meduza.

Брат опозиціонера також розповів, що за ці три роки вивчив мову, право і багато малював.

«Заочно отримав юридичну освіту, можу читати по-іспанськи, зараз трохи прийду в себе і знайду репетитора по скайпу, щоб ще й заговорити... Був репетитором з англійської, я листувався з професором математики з Казані, листувався з дівчинкою, яка допомагала мені з малювання - давала завдання, підправляла, говорила, що поміняти. Так що малюванням я багато займався. Ще орігамі. Плюс мені ж багато писали, і я на кожен лист відповідав, і це теж хороший спосіб провести час. Три години в день займався спортом - віджимався, присідав, піднімав 20-кілограмовий бачок для питної води», - згадує Олег Навальний.

Нагадаємо, в кінці грудня 2014 року Замоскворецький суд Москви засудив Олексія Навального до 3,5 років позбавлення волі умовно, а Олега - до такого ж терміну ув'язнення. Їм інкримінували розкрадання 26 млн руб. у компанії «Ів Роше» і ще 4 млн у «Багатопрофільної процессингової компанії».

Також нагадаємо, що Навальний створив свою партію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: