Рятувальники розповіли про наслідки негоди в Україні

Читать на русском
У результаті негоди були пошкоджені будівлі та інфраструктурні об'єкти в п'яти областях України.

У результаті негоди були пошкоджені будівлі та інфраструктурні об'єкти в п'яти областях України.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, передає «Слово і Діло».

Негода на Львівщині: підтоплені будинки і дорогиЧерез негоду підтоплено 20 підвалів житлових будинків, 10 присадибних ділянок та 40 колодязів у с. Зарічне.

Так, згідно з інформацією відомства, станом на 7 ранку 1 липня в результаті спрацювання систем захисту ліній електропередач через негоду опинилися знеструмлені 136 населених пунктів, зокрема 74 населених пункти в Дніпропетровській області, 30 - в Луганській, 29 - у Київській і 4 - в Запорізькій області.

У Львівській області в результаті інтенсивних опадів виявилися підтопленими 25 житлових будинків, 6 підвалів і 60 присадибних ділянок. Також були пошкоджені дві дороги місцевого значення. Станом на ранок неділі підтопленими залишаються 9 підвалів і 4 присадибні ділянки.

В Івано-Франківській області через негоду опинилися підтопленими 190 приватних житлових будинків і одна тисяча триста двадцять чотири присадибні ділянки. Крім того, отримали пошкодження 1 пішохідний і 8 автомобільних мостів. Водою були зруйновані 5 автомобільних доріг.

На даний момент, уточнюють в ДСНС, рятувальники налагодили сполучення з підтопленими житловими будинками. Станом на 7 ранку 1 липня залишаються частково підтопленими 9 підвалів житлових будинків та 5 присадибних ділянок.

У Чернігові від затоплення постраждали 40 вулиць і 100 присадибних ділянок. Станом на ранок 1 липня підтопленною залишається одна ділянка. Рятувальникам також довелося відселити 57 осіб.

У Луганській області були підтоплені 25 присадибних ділянок. На даний момент фіксується зниження рівня води.

У Дніпропетровській області негода пошкодила дахи 9 житлових будинків, будівлю ЗОШ та корпус дитячого табору. Вітром повалило 150 дерев, які за станом на 7 ранку 1 юля розпиляні і прибрані співробітниками ГСЧС.

Раніше синоптики шокували прогнозом на липень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: