Названо області, яким загрожує підтоплення

Читать на русском
У ДСНС повідомили, що на українській ділянці Дунаю біля Вилкового очікується підтоплення незаселених ділянок міста.

В Україні 14-16 квітня продовжиться розвиток весняного водопілля на рівнинних річках країни з добовою інтенсивністю підвищення.

Про це повідомляє ДСНС, передає «Слово і Діло».

«На 4-8 см на Верхньому Дніпрі (Чернігівська область) з подальшим затопленням заплави; на 2-10 см на Пслі біля м. Суми, середній і нижній течії Ворскли, в низов'ях Орелі з повільним подальшим затопленням (Сумська, Полтавська області); на 5-15 см на Десні, з подальшим затопленням і обтоплення територій і об'єктів, розташованих на заплаві в Чернігівській, Сумській областях та порушенням транспортного сполучення в Городнянському районі Чернігівської області», - повідомляє ДСНС.

За прогнозами, в період з 14 по 16 квітня у верхів'ї Прип'яті буде відбуватися повільне зниження рівнів водопольної хвилі і поступове зменшення затоплення територій і господарських споруд в окремих населених пунктах у Ратнівському районі Волинської області.

Також, імовірно, на українській ділянці Дунаю біля Вилкового рівні води будуть утримуватись на небезпечних відмітках 155-165 см з підтопленням незаселених ділянок міста.

Раніше рятувальники попередили про весняні грози та сильні пориви вітру.

Також синоптики спрогнозували, коли в Україну повернеться тепло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: