ЗМІ: Трамп хоче укласти з Путіним угоду щодо Сирії

Читать на русском
Дональд Трамп має намір під час зустрічі з Путіним в Гельсінкі обговорити з ним Сирію, і, в тому числі запропонувати йому угоду.

Дональд Трамп має намір під час зустрічі з Путіним в Гельсінкі обговорити з ним Сирію, і, в тому числі запропонувати йому угоду, яка дозволить прискорити виведення американських військовослужбовців із зони конфлікту.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомив телеканал CNN, передає РБК.

Зустріч Путіна і Трампа. Без великих очікувань?Зустріч Трампа й Путіна, ймовірно, відбудеться після саміту НАТО в Брюсселі 11-12 липня. Чого очікувати від переговорів, міркували експерти.
  Як розповіли співрозмовники телеканалу, угода стосується південно-західних районів Сирії вздовж йорданського кордону, де армія Башара Асада продовжує наступ на підтримуваних США повстанців. Трамп пропонує передати ці території сирійській владі за підтримки Росії на умові надання права на безперешкодний вихід сил опозиції в інші регіони. Крім того Трамп наполягає на створенні зони відчуження на південному заході Сирії, яка б виключала прямі зіткнення опозиції з сирійською армією.   Аналогічний план вже застосовувався в ході боїв за місто Дума в передмісті Дамаска. Тоді сирійська влада отримала контроль над Думою. Перед цим вони забезпечили виїзд з оточеного району залишених там бойовиків.   Можливість передачі територій на південному заході Сирії Трамп встиг обговорити з королем Йорданії Абдуллою II.   Активні бої на південному заході Сирії тривають вже кілька тижнів. Раніше влада США обіцяла вжити «жорстких заходів» щодо Дамаска, якщо сирійські сили не припинять наступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: