День Конституції 2018: програма заходів у Києві

Читать на русском
В Україні відзначають День Конституції - саме в цей день Верховна Рада прийняла та ввела в дію Основний Закон країни.

Сьогодні, 28 червня, в Україні відзначають День Конституції - саме в цей день, в 1996 році після доби роботи, Верховна Рада прийняла і ввела в дію Основного Закону країни.

Про це повідомляє Слово і Діло

В цьому році, на святкування випадає аж чотири дні вихідних, а в столиці заплановано низку заходів.

Так, сьогодні буде проводитися покладання квітів до пам'ятників історичних особистостей і державних діячів в парках Києва у всіх районах міста, а також заплановані концертні програми, які пройдуть в Гідропарку, парках «Перемога» і «Партизанська слава».

Також, на Співочому відкриють нову виставку квітів в Печерському ландшафтному парку. Виставка триватиме до 15 липня.

На 28 червня в парку Пуща-Водиця заплановано відкриття фестивалю короткометражного кіно, який проходитиме щодня до 30 червня включно.

Конституція України очима політиків. ПроектЖурналісти Слова і Діла переписали деякі статті Конституції України, спираючись на обіцянки політиків. До речі, якби політики виконували свої обіцянки, головний закон країни мав би саме такий вигляд.

Крім того,** у Freedom Hall відбудеться великий святковий концерт Олега Скрипки** та оркестру Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Ще один концерт відбудеться на Veranda Terrace. Свої музичні творіння представить група «Ляпіс-98» за участю її лідера Сергія Міхалка.

Увечері 28 червня на Трухановому острові відбудеться яскравий джазовий концерт.

Відзначимо, також Слово і Діло дізналося які пункти Конституції змінилися б, якби політикам було властиво виконувати власні обіцянки. Деталі в нашому проекті «Конституція України очима політиків»

Як з'ясували аналітики порталу, керівництво країни порушує основний Закон. Зокрема, 7 законопроектів досі не підписані Петром Порошенко з порушенням терміну в 15 днів.

Детальніше в матеріалі «Як Порошенко порушує Конституцію»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: