Кабмін затвердив святкову програму на День Конституції

Читать на русском
Уряд України затвердив план заходів святкування 22-ї річниці Конституції. Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду.

Уряд України затвердив план заходів святкування 22-ї річниці Конституції.

Відповідне розпорядження прийнято на засіданні уряду, повідомляє «Слово і Діло» в середу, 13 червня.

План передбачає проведення урочистих заходів за участю представників органів виконавчої влади, депутатів Верховної Ради, місцевого самоврядування, громадськості 28 червня в Києві та інших населених пунктах.

Передбачено покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику в Києві, в інших населених пунктах - до пам'ятників і пам'ятних знаків, видатним діячам держави.

У військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді передбачено проведення інформаційних, освітніх, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз'яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону.

Передбачено проведення в Києві науково-практичної конференції з питань удосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні за участю Конституційної комісії, а також тематичних наукових конференцій та засідань за круглим столом в регіонах.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення закордонними дипустановами святкових заходів за участю українських товариств за кордоном.

Також МВС та Національна поліція повинні забезпечити охорону громадського порядку та безпеки дорожнього руху в місцях проведення святкових заходів.

Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення разом з Національною громадською телерадіокомпанією (НГТУ) доручено сприяти широкому висвітленню в засобах масової інформації святкових заходів.

Відзначимо, в червні в Україні буде 10 святкових і вихідних днів, чотири з них підряд.

Також повідомлялося, наскільки Конституція дозволяє президенту України втручатися в справи церковні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: