Парубій сподівається, що Конгрес США прийме резолюцію про Голодомор в цьому році

Читать на русском
Конгрес США до кінця 2018 року прийме резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив надію, що Конгрес США до кінця 2018 року прийме резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Про це повідомляє прес-служба парламенту, передає Слово і Діло.

Уточняється, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій провів зустріч в США зі співголовами комісії по демократичному партнерству Палати представників Конгресу США Пітером Роскамом і Девідом Прайсом.

«Парубій подякував за те, що конгресмени стали співавторами і розробили резолюцію про те, що Голодомор визнається геноцидом українського народу. Голова Верховної Ради висловив сподівання, що ця резолюція по Голодомору буде прийнята Конгресом в цьому році, адже це символічно – в цьому році весь світ шанує 85-ті роковини Голодомору», - сказано в повідомленні.

Сторони також обговорили можливість залучення експертів з США для напрацювання рекомендацій щодо важливих реформ українського парламенту.

Як повідомлялося, в Палаті представників Конгресу США представлена резолюція, в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Нагадаємо, Штат Нью-Йорк визнав Голодомор геноцидом.

Також, Голодомор в Україні визнано геноцидом вже в декількох штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Орегоні і Пенсільванії.

Як повідомлялося, Канада виділила $750 тис. на проект про Голодомор.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: