В Ізмаїлі оголосили карантин

Читать на русском
Наразі спалах африканської чуми зафіксований також у трьох селах Ізмаїльського району – Ларжанці, Новій та Старій Некрасівці, а також у Ренійському районі.

У місті Ізмаїл Одеської області зафіксовано спалах африканської чуми свиней (АЧС).

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міський голова Андрій Абрамченко, пише «Слово і Діло».

У зв'язку з цим комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про запровадження в Ізмаїлі карантину.

За словами Абрамченка, в рамках карантинних заходів передбачається знищення всіх свиней у місті безкровним методом із подальшою утилізацією тушок шляхом спалювання на Некрасовському полігоні. Він пообіцяв, що господарям тварин відшкодують збитки.

Крім того, реалізація в Ізмаїлі свинини, баранини, яловичини та м'яса птиці буде дозволена лише за наявності відповідних документів, що підтверджують походження м'яса на території поза зоною карантину й факт забою на сертифікованому підприємстві. З метою недопущення необґрунтованого зростання цін на м'ясо та м'ясопродукти встановлений моніторинг цін у магазинах торгових мереж на Центральному ринку, а також у місцях організованої торгівлі свіжим м'ясом.

Також на час карантину на території міста й району виставили пости з метою недопущення вивезення та ввезення свиней, а також м'яса й м'ясопродуктів без відповідних супровідних документів.

Наразі спалах африканської чуми зафіксований також у трьох селах Ізмаїльського району – Ларжанці, Новій та Старій Некрасівці, а також у Ренійському районі.

Раніше африканська чума свиней поширилася ще на одну область.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: