Зубко розповів про підготовку до опалювального сезону

Читать на русском
Органи місцевого самоврядування витрачають лише 3 відсотки своїх бюджетів розвитку на підготовку до опалювального сезону.

Органи місцевого самоврядування витрачають лише 3% своїх бюджетів розвитку на підготовку до опалювального сезону.

Як пише «Слово і Діло», про це на селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає «Укрінформ».

«Разом із тим ми бачимо, що на підготовку критичної інфраструктури до зими органи місцевого самоврядування витрачають лише 3% своїх бюджетів розвитку. Як можна за ці три відсотки належним чином підготуватися до опалювального сезону?», – сказав він.

Зубко наголосив, що в умовах фінансової децентралізації в місцевого самоврядування є всі можливості вчасно й належним чином підготуватись до опалювального сезону 2018/2019.

За словами Зубка, за минулий рік доходи місцевих бюджетів становили 192 млрд грн.

«На 1 червня місцеві бюджети вже склали 89 мільярдів гривень, тоді як у 2017 році на цей день було 72 мільярди гривень», – додав віце-прем'єр-міністр.

Він також повідомив, що на сьогодні накопичилися залишки на казначейських рахунках органів місцевого самоврядування в розмірі 68 мільярдів гривень.

Нагадаємо, раніше Кличко розповів, коли в киян буде гаряча вода.

Також «Слово і Діло» писало, на скільки подорожчають газ, світло та опалення в найближчі чотири роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: