Україна і ЄС обговорили новий пакет фінансової допомоги

Читать на русском
Глава Мінфіну Олександр Данилюк обговорив питання четвертої програми макрофінансової допомоги від ЄС для України.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк і віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс обговорили питання четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС Києву і умови виділення першого траншу.

Про це повідомляє Мінфін, передає Слово і Діло.

«У рамках робочого візиту до Вашингтона міністр фінансів Олександр Данилюк зустрівся з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскі. В рамках зустрічі сторони обговорили питання четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС для України та умови для виділення першого траншу допомоги», - йдеться в повідомленні відомства.

За даними Мінфіну, умови виділення допомоги будуть відповідати рівню розвитку української економіки, кошти спрямують на зміцнення фінансової та економічної стабільності України, боротьбу з корупцією і проведення реформ.

Раніше Єврокомісія запропонувала нову, четверту програму макрофінансової допомоги Україні в розмірі до 1 мільярда євро.

Відзначимо, попередня програма макрофінансової допомоги ЄС з фінансуванням в 1,8 мільярда євро була схвалена в 2015 році. Дія програми закінчилося в січні 2018 року.

Нагадаємо, в Мінфіні повідомили, що Україна може отримати черговий транш кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ) в два мільярди доларів вже в травні-червні цього року.

Як відомо, однією з умов отримання траншу є підвищення цін на газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: