Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Ігор Бриченко

Читать на русском
Народний депутат Ігор Бриченко виконав майже половину своїх обіцянок, а провалив уже п'ять.
Ігор Бриченко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Ігор Бриченко (фракція «Народного фронту»).

Бриченко був обраний до парламенту в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції депутат дав 21 обіцянку, 10 з яких виконав (48%), а 5 – провалив.

У лютому минулого року Бриченко обіцяв сприяти вирішенню питання забезпечення Новобузької центральної районної лікарні новими медичними апаратами. Ця обіцянка не належить до компетенції народного депутата, можливо, тому для її виконання Бриченко нічого не зробив. У лікарні «Слову і Ділу» повідомили, що депутат жодної допомоги не надав. Така ж історія сталася з обіцянкою вирішити питання залучення додаткового фінансування для утеплення Новобузької школи. Обіцянку Бриченко дав, але фінансування школа не отримала.

У 2015 році Бриченко заявив, що надасть матеріальну допомогу дитячому садку в селі Павлівка. «Я підтримую громаду села й батьків дитячого садка, які об'єдналися й зробили ремонт в установі, і я, своєю чергою, з радістю допоможу їм матеріально», – обіцяв він. На наші запити депутат не відповідав і жодної інформації про виконання своєї обіцянки не надав, тому ми вважаємо її проваленою.

Виконав нардеп обіцянку про те, що нове відділення його благодійного фонду «Крокуємо з турботою» надаватиме допомогу жителям Баштанського району Миколаївської області. Минулого року у фонді відзвітували, що за допомогою звернулися близько 40 сімей, вони отримали інвалідні візки, одяг, ковдри та постільну білизну. Була надана допомога на загальну суму 237 тисяч гривень.

Серед виконаних депутатом обіцянок – майже всі з передвиборчої програми «Народного фронту». Зокрема, він обіцяв посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. У Верховній Раді Бриченко підтримав більшість законопроектів, спрямованих на підвищення соціального статусу й захисту військових і членів їхніх сімей.

Крім того, Бриченко пообіцяв сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. В 2015 році він підтримав бюджет-2016, в якому було передбачено 300 мільйонів гривень для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців. Наступного року депутат також проголосував за бюджет, в якому було закладено 330 мільйонів гривень місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за отримання житлових приміщень для сімей загиблих учасників АТО. Також він підтримав законопроект, який передбачає державну підтримку в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) житла для сімей загиблих учасників АТО.

До кінця терміну своїх повноважень Бриченку ще потрібно виконати шість обіцянок. Наприклад, влітку минулого року нардеп запевнив, що дорога Калинівка-Снігурівка-Березнегувате буде капітально відремонтована. Наразі ремонтні роботи ще тривають.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: