В ОБСЄ розкритикували вибори Ердогана

Читать на русском
Президентські і парламентські вибори в Туреччині були нечесними, вважає Організація з безпеки і співробітництва в Європі.

Президентські і парламентські вибори в Туреччині були нечесними, вважає Організація з безпеки і співробітництва в Європі.

В ході виборчої кампанії опозиція була поставлена ​​в невигідне становище, в той час як урядові політичні об'єднання - Партія справедливості і розвитку і Партія націоналістичного руху - наділялися неправомірними перевагами.

Як зміниться Туреччина після перемоги Ердогана?У Туреччині пройшли дострокові парламентські та президентські вибори. Чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домігся переобрання.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві ОБСЄ, оприлюдненій в понеділок, 25 червня, на підставі повідомлень спостерігачів.

Подібне нерівне становище спостерігалося і в ЗМІ при висвітленні виборчих перегонів.

«На результат цих виборів вплинуло виявлене нами обмеження основних прав», - заявив один зі спостерігачів від ОБСЄ Ігнасіо Санчес Амор.

Проте, спостерігачі ОБСЄ дотримуються думки, що в день голосування в основному дотримувалися правила, за деякими винятками.

За підсумками підрахунку голосів на президентських виборах в Туреччині в неділю, 24 червня, переміг чинний голова держави Реджеп Тайіп Ердоган, який набрав 52,5% голосів. За його головного суперника Мухаррема Індже проголосували 31,5% виборців.

В результаті парламентських виборів, що пройшли одночасно з виборами президента, більшість депутатських мандатів у парламент отримав 53,6% «Народний альянс», сформований Партією націоналістичного руху і Партією справедливості і розвитку під керівництвом Ердогана. Опозиційну Народно-республіканську партію підтримали 22,7% виборців. Прокурдська Партія демократії народів отримала 11,6% голосів, а «Хороша партія» - 10%.

Раніше турецька опозиція повідомила про масові порушення на минулих виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: