З'ясувалося, чи проситиме Генсек Ради Європи Путіна помилувати Сенцова

Читать на русском
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 25 червня подасть офіційне прохання до президента Росії  про помилування Сенцова.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд 25 червня подасть офіційне прохання до президента Росії Володимира Путіна про помилування українського режисера Олега Сенцова, якого утримують у російській колонії.

Про це повідомив заступник генсека РЄ Даніель Гольтґен, пише DW, передає Слово і Діло

«У понеділок Ягланд подасть прохання про помилування Сенцова», - зазначив Гольтґен, нагадавши, що генсек як керівник РЄ має право це зробити згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

20 червня Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з Путіним, міністром закордонних справ Лавровим та російською омбудсменкою Татьяною Москальковою.

Меркель порадили в РФ зустрітися з політв'язнем СенцовимМеркель має зустрітися з українським політв'язням Олегом Сенцовим, якщо вирішить підтримати німецьку збірну на Чемпіонаті світу з футболу в РФ.

За словами Гольтґена, під час переговорів з Путіним питання звільнення українських політичних в'язнів генсек РЄ не піднімав. У ході зустрічей з Лавровим та Москальковою він закликав російську сторону звільнити Сенцова.

«Російська сторона вислухала цей заклик, проте не висловила щодо нього ні підтримки, ні заперечень», - сказав заступник генсека.

Як повідомлялось, ув'язнений в Росії український режисер Олег Сенцов написав в колонії лист всім, хто його підтримує.

Нагадаємо, Сенцов відмовився припиняти голодування на прохання ЄСПЛ.

Тим часом, у Кремлі заявили, що Олег Сенцов засуджений за дуже важкою статтею, й із цим пов'язані складнощі з його обміном.

Співробітники ФСБ РФ затримали Сенцова в Криму навесні 2014 року. Його переправили до Росії, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: