Скільки члени Кабміну заробили в травні

Читать на русском

Міністр соціальної політики Андрій Рева днями пояснив, чому в українців найнижчі в Європі зарплати. За словами чиновника, причина цього – невраховані тіньові доходи населення. «Якби ми враховували реальні доходи наших громадян – не ті, що задекларовані, а ті, що реально є, – були б зовсім інші статистичні дані», – зазначив він. Якщо з зарплатами українців усе туманно, то реальні зарплати чиновників можна подивитися на наших інфографіках. «Слово і Діло» сьогодні розбиралося, скільки в травні заробили члени уряду.

Найбільш високооплачуваним міністром травня став голова Міністерства оборони Степан Полторак – 68,2 тисячі гривень. З першого місця він потіснив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який у травні отримав удвічі менше, ніж у квітні, – 43,7 тисячі гривень.

Як працюють міністри Гройсмана. Дайджест обіцянок Кабміну з 26 квітня до 30 травняКабінет міністрів з кінця квітня до кінця травня провалив тільки дві обіцянки, а виконав - 14.

На другому місці за рівнем зарплати опинився міністр спорту Ігор Жданов – 59,5 тисяч гривень, на третьому – міністр інфраструктури Володимир Омелян (55,9 тисячі гривень).

Стабільно близько 36 тисяч гривень отримує прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Менше за нього в уряді заробили міністр із питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш (36,1 тисячі гривень), в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун (29,5 тисяч гривень), міністр інформаційної політики Юрій Стець (16,2 тисячі гривень) і Тарас Кутовий, якому зарплату взагалі не нараховують.

Цікаво, що в більшості українських міністерств заступники отримали більше за керівників. Наприклад, заступник Жданова Микола Даневич заробив більш ніж 117 тисяч гривень, а сам Жданов – лише 59,5 тисяч. В'ячеслав Негода з Міністерства регіонального розвитку отримав 160,3 тисячі гривень, а очільник відомства Геннадій Зубко – 43,8 тисячі. Схожа ситуація в Міністерстві соціальної політики: Андрій Рева заробив 45,2 тисячі гривень, а його заступниця Ольга Крентовська – 110,3 тисячі гривень.

Детальніше – на інфографіках.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вивчало, як змінювалися дані в декларації народного депутата Наталії Агафонової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: