Клімкін пояснив, чому повернути Донбас за планом Авакова неможливо

Читать на русском
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реалізація стратегії малих кроків із ​​деокупації Донбасу, яку запропонував голова МВС Арсен Аваков, поки що неможлива через протидію Росії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реалізація стратегії «малих кроків» із ​​деокупації Донбасу, яку запропонував голова МВС Арсен Аваков, поки що неможлива через протидію Росії.

В інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» Клімкін зазначив, що Росії потрібні окуповані території для дестабілізації України.

«Вважаю, що кожен має право пропонувати ідеї ... Але ми маємо розуміти, що це має бути комплексне бачення того, що ми можемо й що ми маємо робити ... Тактика малих кроків або середніх, або будь-яка інша – це важливо. Роль поліцейського компоненту також важлива, але ж найголовніше – почати деокупацію. Зараз Росія нам цього не дає ... Росії, за визначенням, український Донбас не потрібен. Росії взагалі не потрібен Донбас, а потрібні окуповані території, щоб використовувати їх для дестабілізації всієї України», – зазначив голова українського МЗС.

За його словами, Росія ставитиме прогрес щодо Донбасу в більш широкий контекст своїх відносин із Заходом.

«Кроки з реальної деокупації можливі лише як результат скоординованого тиску цивілізованого світу. І те, що я вже говорив: нам потрібна чітка стратегія, інакше Росія маніпулюватиме подальшим процесом, створюючи численні пастки», – додав Клімкін.

Раніше міністр відреагував на слова Трампа про «російський Крим».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: