У Донецькій області взяли під варту бойовика-росіянина

Читать на русском
У Донецькій області заарештували росіянина - бойовика угруповання «ДНР» Ігоря Кімаковского.

У Донецькій області заарештували росіянина - бойовика угруповання «ДНР» Ігоря Кімаковского.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook, передає «Слово і Діло».

«18.06.18 за клопотанням процесуального керівника Красноармійським місцевим судом обвинуваченому Кімаковскому І.В. обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, він був заарештований в залі суду», - повідомила вона.

За інформацією прокуратури, Кімаковский - екс-співробітник Санкт-Петербурзького аграрного університету, в якому займав посаду викладача. Він був затриманий українськими прикордонниками в Березовому, що в Донецькій області. При затриманні він пред'явив посвідчення «снайпера ДНР», видане на ім'я Артема Сергєєва. Під час обшуку у нього також був виявлений пістолет Макарова.

Затриманий пересувався на автомобілі з російськими номерами. Особистість Кімаковского вдалося встановити після проведення обшуку в автомобілі.

На даний момент прокуратура підозрює Кімаковского відразу за кількома статтями - посягання на територіальну цілісність України, незаконне поводження зі зброєю, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України, ведення агресивної війни, вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією.

Раніше на Донбасі затримали українця з георгіївською стрічкою.

Також відзначимо, що бойовики обстріляли селище в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: