Україна підписала договір із Нyperloop

Читать на русском
Міністерство інфраструктури України та компанія Нyperloop Transportation Technologies в четвер, 14 червня, підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

Міністерство інфраструктури України та компанія Нyperloop Transportation Technologies в четвер, 14 червня, підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

У Дніпрі збудують тестовий майданчик Hyperloop: реакція соцмережВ Україні збудують тестовий майданчик Hyperloop. Не всі відреагували на цю новину з ентузіазмом, докладніше – в матеріалі Слова і Діла.

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, пише «Слово і Діло».

«Ми чітко домовилися об'єднати зусилля, по-перше, ми будемо спільно розробляти технологію, по-друге, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту, він повинен бути комерційно успішним, це не повинна бути чергова ідея, яка дотується урядами. Це повинна бути абсолютно прозора бізнес-модель, яка генерує прибуток», - зазначив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Він додав, що українські технології можуть бути використані в світовому масштабі.

«У світі, де країни і компанії змагаються в швидкості і зручності логістики, Україна може стати переможцем, якщо запропонує сучасні інфраструктурні рішення і стане тим мостом, який міцно зв'яже Європу і Азію», - додав Омелян.

Hyperloop - це проект вакуумного поїзда, запропонований в 2012-2013 роках Ілоном Маском. Зараз проект не реалізований. Найбільшу активність в його втіленні проявляють компанії Virgin Hyperloop One і HTT. Швидкість капсули Hyperloop може перевищувати 600 км/ч.

Раніше в Дніпрі вибрали місце будівництва тестового майданчика для Hyperloop.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: