У Дніпрі збудують тестовий майданчик Hyperloop: реакція соцмереж

Читать на русском

В Україні збудують тестовий майданчик Hyperloop. Не всі відреагували на цю новину з ентузіазмом, докладніше – в матеріалі Слова і Діла.
Володимир Омелянmtu.gov.ua

«Лише три слова: «Hyperloop в Україні», – написав учора міністр інфраструктури Володимир Омелян, а вже сьогодні оголосив про початок будівництва в Дніпрі тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи, швидкість якої може перевищувати 600 км/год.

«Ми створюємо центр транспортних інновацій Hype.ua, який дасть наукове обґрунтування, розробить технологію й забезпечить створення першого тестового майданчика в Дніпрі для розвитку в Україні такого виду транспорту, як Hyperloop», – повідомив Омелян.

Як українці відреагували на цю новину – в матеріалі «Слова і Діла».

«У країні, де немає нормальних шосейних і залізничних доріг, де експлуатують 40-річні вагони й ніяк не налагодять нормальні вантажні та пасажирські перевезення Дніпром, міністр інфраструктури оголошує про плани збудувати Hyperloop. Давайте відразу готуватися до експедиції на Марс. Після доведення до майже повної зупинки «Південмашу» це було б вельми доречно», – написав Олег Волошин.

«Вибачте, а вже побудували аероекспрес до Борисполя, хоча б одну нову станцію метро в Києві після 2013 року? Чи все йде на Hyperloop?», – написав Олексій Якубін.

«В Україну прилетів борт Ryanair. Напевно, привіз Hyperloop, набір для будівництва магазину Ikea, свіжу колекцію H&M і гарячий ваніллачіно від Starbucks», – жартує журналіст Тарас Кайдан.

«Це правильно! Навіщо обговорювати пошарпані маршрутки в містах. Навіщо розвивати «Укрзалізницю», коли квитків хронічно немає на популярних напрямках, наприклад Одеса-Львів-Одеса? Гіперлуп! Ось чого не вистачає», – написав Олександр Левченко.

«Коли прилетів Ryanair і поїхало метро на Троєщину, залишився тільки Hyperloop», – вважає журналіст Юрій Тарасовський.

«Ну, тепер головне, щоб збудували й запустили і Hyperloop, і звичайне метро до центру міста», – написала журналістка Дарія Калиновська.

Нагадаємо, 21 лютого Boeing 737-800 ірландського лоукосту Ryanair вперше в історії здійснив посадку в аеропорту «Бориспіль».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: