Сім київських пляжів отримали знак якості «Блакитний прапор»

Читать на русском
У поточному купальному сезоні 7 із 13 київських муніципальних пляжів отримали нагороду Блакитний прапор – міжнародний екологічний сертифікат.

У поточному купальному сезоні 7 із 13 київських муніципальних пляжів отримали нагороду «Блакитний прапор» – міжнародний екологічний сертифікат, символ сталого розвитку, який видається на підставі рішення незалежного міжнародного журі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Столиця готова до пляжного сезону. Цього року 13 муніципальних пляжів, 17 зон відпочинку, 25 пунктів безпеки облаштовані на пляжах і 150 лайфгардов стежитимуть за безпекою й порядком. Сім пляжів претендували на міжнародну екологічну нагороду, сертифікат, який має назву «Блакитний прапор», і всі сім їх отримали», – розповіла кореспондент телеканалу.

За її даними, першими «Блакитний прапор» отримали пляжі «Дитячий», «Золотий», «Пуща-Водиця», а лише кілька днів тому свої нагороди отримали «Венеція», «Молодіжний», «Галера» та «Веселка».

«Зони відпочинку та пляжі – різні речі: на пляжах можна заходити у воду, а в зонах відпочинку фахівці не рекомендують. У Дніпровському районі найбільше пляжів – 9, Оболонський і Деснянський район наступні в рейтингу, а в Дарницькому, Святошинському, Подільському й Солом'янському районах розташовані зони відпочинку», – підсумувала кореспондент.

Раніше на пляжах Києва виявили кишкову паличку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: