США розширили санкційні списки проти Росії

Читать на русском
Влада США додала в санкційні списки ще трьох громадян Росії і п'ять компаній, що мають відношення до Російської Федерації.

Влада США додала в санкційні списки ще трьох громадян Росії і п'ять компаній, що мають відношення до Російської Федерації.

Про це йдеться в документі Мінфіну США, оприлюдненому 11 червня на сайті відомства, пише «Слово і Діло».

Чи зможуть санкції США зупинити «Північний потік-2»?Адміністрація президента США готується до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини та низки інших європейських країн. Чи стане це важелем впливу, міркували експерти.

Згідно з повідомленням, заходи були прийняті в рамках «американського закону про санкції CAATSA» (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act - «Про протидію противникам Америки шляхом санкцій»).

Зокрема, під санкції потрапили громадяни РФ - Олег Чириков, Володимир Каганський і Олександр Трибун, а також російські організації - Digital Security і Divetechnoservices з Санкт-Петербурга, а також науково-дослідний інститут «Квант».

Крім того, санкції були введені проти компанії Embedi в Ізраїлі, а також компанії Erpscan, офіси яких розташовані в Амстердамі, Празі і Тель-Авіві. Згідно з документом, Embedi і Erpscan пов'язані з Digital Security.

У Мінфіні США вважають, що Digital Security, Divetechnoservices і «Квант» пов'язані з російськими спецслужбами. У цілому ж санкції введені за причетність до зловмисної кіберактівності і за співпрацю з російською Федеральною службою безпеки в цій сфері.

Раніше Мінкульт додав трьох росіян до списку санкцій.

Також нагадаємо, що США розширили санкції проти Ірану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: