Болгарія запустила програму реабілітації українських бійців

Читать на русском
У Болгарію вирушила на реабілітацію перша група з 10 учасників АТО, які отримали поранення, травми і каліцтва під час бойових дій на сході України.

У Болгарію вирушила на реабілітацію перша група з 10 учасників АТО, які отримали поранення, травми і каліцтва під час бойових дій на сході України.

Про це повідомляє Урядовий портал, пише «Слово і Діло».   «9 червня в рамках Трастового Фонду НАТО медичної реабілітації в Болгарію на двотижневу реабілітацію вирушила група з 10 травмованих учасників бойових дій на сході України. Ця ініціатива реалізується на основі угоди між Міністерством оборони Болгарії та Міністерством соціальної політики України в рамках проекту трастового фонду НАТО в сфері медичної реабілітації в Україні», - йдеться в повідомленні.   До групи входять учасники АТО, які отримали поранення, контузію, каліцтво або інші захворювання під час бойових дій на сході України.   Болгарія є провідною країною в рамках проекту трастового фонду НАТО в сфері медичної реабілітації в Україні і планує прийняти близько 300 травмованих учасників бойових дій на Донбасі на реабілітацію протягом двох років. Щомісяця 9 числа нова група буде направлятися в військово-медичну лікарню Калероя - м. Хісар.

Також відзначимо, що Україна і Болгарія побудують міжнародну трасу.

Нагадаємо, Болгарія відкликала свого посла в Росії для консультацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: