Путін висловив бажання зустрітися з Трампом в Австрії – ЗМІ

Читать на русском
Володимир Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курца допомогти організувати влітку зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Президент Росії Володимир Путін попросив канцлера Австрії Себастьяна Курца допомогти організувати влітку зустріч із президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal із посиланням на джерело в ЄС, пише «Слово і Діло».

Клуб любителів Кремля: як Європа готується до зближення з ПутінимДедалі більше європейських країн вважають за можливе скасування санкцій щодо Росії. Чому вони змінюють тренд та як це позначиться на відносинах з Україною, розмірковував політолог Олександр Радчук.

«За словами самого Курца, запит про можливу зустріч Путін зробив під час офіційного візиту до австрійської столиці 5 червня. Канцлер Австрії пообіцяв звернутися до президента США з ініціативою проведення зустрічі», – заявив співрозмовник видання.

Він зазначив, що в Білому домі вже вивчають цю пропозицію.

The Wall Street Journal пише, що Курц може обговорити це питання з послом США в Німеччині Річардом Гренеллом під час візиту до Берліна наступного тижня.

«Австрійці заявили про готовність провести на своїй території зустріч Путіна й Трампа. Мета переговорів – послабити напруження у відносинах Росії та Сполучених Штатів щодо Сирії, України та інших питань», – підкреслюють співрозмовники.

За інформацією газети, Путін сказав Курцу, що готовий зустрітися з Трампом у Відні під час запланованої на липень поїздки голови Білого дому до Європи на саміт НАТО.

«І Путін, і Трамп «прагнуть зустрічі», але не хочуть, щоб вона проходила в американській столиці й вважають за краще провести її в «нейтральному» місці», – заявило джерело.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін вважає американську сторону відповідальною за досі не проведену зустріч з американським президентом Дональдом Трампом.

The Wall Street Journal у п'ятницю з посиланням на джерела повідомив, що Білий дім перебуває на ранній стадії планування потенційного саміту між двома главами держав.

Кремль заявив, що не отримав жодного повідомлення з Вашингтона щодо організації саміту між президентом США Дональдом Трампом і президентом Росії Владіміром Путіним після того, як два лідери говорили телефоном у березні.

Раніше BBC повідомило, що особистий адвокат Трампа отримав секретний платіж у розмірі 400 або 600 тисяч доларів за організацію зустрічі між президентом США та президентом України.

Пізніше в АП назвали відвертою брехнею публікацію ВВС про те, що зустріч президента України Петра Порошенка з Дональдом Трампом минулого року організували за хабар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: