Бойовики на Донбасі викрали двох українських військових

Читать на русском
Ворожі угруповання на Донбасі викрали двох українських військовослужбовців. Викрадення було здійснено ще 26 травня.

Ворожі угруповання на Донбасі викрали двох українських військовослужбовців. Викрадення було здійснено ще 26 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 червняСитуація на сході країни станом на 06:00 3 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Протягом тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців. Противник не дарма взяв таку своєрідну паузу. Цей час було використано для скаженого психологічного тиску, а, можливо, і фізичного на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців. На даний момент вони, як повідомляють ЗМІ псевдореспублікі, живі - і це найголовніше, проте вони знаходяться у ворожому полоні», - йдеться в повідомленні.   У прес-центрі повідомляють, що українських військових використовують як інструмент в проросійській пропаганді.

«Вони безсовісно використовуються окупантом для створення проросійської пропаганди. Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчить, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні сили загалом і про бригаду зокрема», - повідомляють в ООС.

Нагадаємо, на Донбасі за минулу добу троє українських військових отримали поранення. Бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, з них 8 разів застосовували заборонену мінськими угодами зброю.

Також бойовики обстріляли українських військових біля КПВВ «Новотроїцьке».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: