Карта ООС: ситуація на сході України на 7 червня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 7 червня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала та залишалася контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Попри подальші провокаційні обстріли наших позицій бойовиками російсько-окупаційних військ, наші захисники перебувають в готовності до будь-яких дій з боку ворога.

Загалом протягом минулої доби, 6 червня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 25 прицільних ворожих обстрілів, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 4 міни різних калібрів, які заборонені Мінськими угодами.

Підрозділи Об’єднаних сил ведуть активну оборону та 15 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь зі штатного піхотного озброєння.

На превеликий жаль минулої доби, внаслідок бойових дій на Донецькому напрямку, два українські захисники загинули та двоє військовослужбовців зазнали поранення.

Напрямки:

Луганський напрямок

Упродовж 6 червня зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли.

У переважній більшості противник застосовував піхотну зброю, зокрема гранатомети різних типів та кулемети. Також ворог обстріляв позиції українських захисників із озброєння БМП. Ці обстріли було зафіксовано в районі н.п. Кримське, Новозванівка, Луганське.

Донецький напрямок

Вчора знову спостерігалася ворожа активність. Тут зафіксовано 21 прицільний обстріл з боку противника.

Так, в бік оборонців Опитного ворог випустив кілька мінометних снарядів з артилерії калібру 120 мм та 82 мм.

Непоодинокі ворожі вогневі провокації відбулися в районі н.п. Широкине, Мар’їнка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Невельське, Авдіївка, Піщевик.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 7 червня

Від опівночі і станом на 09:00 вже зафіксовано 7 прицільних ворожих обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, на Луганському напрямку, а саме поблизу н.п Новотошківське противник застосував міномет 120 мм калібру, внаслідок чого в районі згаданого селища вибухнули 8 мінометних снарядів та 2 міни 82 мм калібру.

Також протягом ночі російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 82 мм обстріляли наші позиції поблизу н.п Кримське випустивши 5 мін.

Слід зазначити, що ця ворожа провокація також не залишилася без відповіді.

Решта обстрілів ворог вів, застосовуючи стрілецьку зброю на Донецькому напрямку в районі Мар’їнки, Опитного та Широкине.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: