Футболіст збірної Англії заборонив родині їхати до РФ на ЧС із футболу

Читать на русском
Один із захисників англійської збірної з футболу заборонив родині їхати в Російську Федерацію через расизм.
Денні Роуз

Захисник збірної Англії та футбольного клубу «Тоттенгем» Денні Роуз заборонив своїй родині приїжджати до Росії на Чемпіонат світу з футболу 2018 року через расизм.

Як пише Evening Standard, він почувається безпорадним із цим, а штрафи ФІФА як покарання за прояви расизму видаються йому смішними, повідомляє «Слово і Діло».

«Я не переймаюся за себе, але я сказав родині, що не хочу, щоб вони їхали туди через расизм чи будь що інше, ще може там статися», – заявив Роуз.

«Я не хочу боятися за безпеку моєї родини в той час, коли намагаюся підготуватися до ігор. Якщо щось трапиться зі мною, це не вплине на мене так як у випадку, якщо образять моїх близьких», – додав він.

Футболіст зізнався: «Мій тато дійсно засмучений. Я чув це в його голосі. Він сказав, що, можливо, не матиме більше шансу приїхати й подивитися на мене на Чемпіонаті світу».

«Це сумно. Так є. Як би там не було, Росія отримала право провести Чемпіонат світу, і ми маємо прийняти це», – сказав Роуз.

«А штраф в розмірі 22 тисяч (фунтів стерлінгів – ред.) є огидним», – додав він, очевидно, маючи на увазі штраф за російські кричалки проти гравців Франції у березні в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, ФІФА заборонила Чичеріній виступати на ЧС із футболу в РФ.

Раніше в Конгресі США засудили проведення в Росії ЧС із футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: