Нардепи спростили процедуру досудового розслідування

Читать на русском
Верховна Рада України на засіданні в четвер, 7 червня, прийняла зміни щодо спрощення процедури досудового розслідування.

Верховна Рада України на засіданні в четвер, 7 червня, прийняла зміни щодо спрощення процедури досудового розслідування, зокрема, було введено таке нове поняття, як кримінальний проступок нарівні зі злочином.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Криза судочинства в Україні: новий голова КС та конституційна реформаНовим головою Конституційного суду обрали Станіслава Шевчука. Оцінили призначення та конституційну реформу експерти.

Як повідомили в Національній поліції, в Кримінальний кодекс внесли поняття кримінально-протиправного посягання, кримінального злочину, кримінального проступку.

Кримінальний проступок визначено як діяння (дія або бездіяльність), за вчинення якого передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк не більше двох років, або інше, більш м'яке покарання за винятком основного покарання у вигляді штрафу в розмірі понад 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис. грн).

Крім того, прийнятий законопроект регламентує відповідальність за управління судами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції.

Також нагадаємо, Рада не змогла заборонити показ ЧС-2018 в Україні і проголосувала за відставку міністра фінансів Олександра Данилюка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: