Гройсман визнав, що Україні поки не варто розраховувати на прихід інвестицій

Читать на русском
За словами голови уряду, рішення Верховної Ради про створення Антикорупційного суду стало «історичним моментом вибору» подальшого руху по шляху реформ.

Поки що Україні, з урахуванням нинішнього рівня корупції і слабких судової системи і системи управління, «розраховувати на серйозні інвестиції, по крайній мірі, неможливо». Але сьогоднішній день став поворотним і дав шанс на подальше проведення реформ.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час лекції НВ «Діалоги про майбутнє», пише «Слово і Діло».

За словами голови уряду, рішення Верховної Ради про створення Антикорупційного суду стало «історичним моментом вибору» подальшого руху по шляху реформ.

«Я радий, що сьогодні (7 червня, - ред.) парламент абсолютною більшістю голосів, навіть конституційною більшістю, прийняв надзвичайно важливе фундаментальне рішення - створення незалежного Антикорупційного суду», - сказав Гройсман, додавши, що яким у результаті буде цей суд, «покаже тільки час».

Але «очевидним», за словами прем'єра, є те, що влада повинна поліпшити легкість ведення бізнесу і «створити доброзичливе середовище для інвестування».

Однією з таких можливостей Гройсман назвав початок «масштабних приватизаційних процесів», завдяки яким в Україну прийде «зовсім іншу якість капіталу».

Гройсман також вважає за можливе досягти зростання ВВП більш ніж в 5% в рік. Але «бачить загрози у вигляді «безвідповідальної політики» напередодні виборів в майбутньому році.

«Нам потрібно консолідувати політичну волю і рухатися далі», - підсумував голова уряду.

Раніше Гройсман розповів, скільки грошей Україна повинна виплатити кредиторам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: