Австрія інвестувала в Україну понад мільярд доларів

Читать на русском
Австрія минулого року інвестувала в економіку України $ 1344,5 млн. Це 3,4% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку нашої країни.

Австрія у 2017 році інвестувала в економіку України $ 1344,5 млн. Це 3,4% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку нашої країни.

Про це в середу, 14 березня, повідомила прес-служба Кабінету міністрів за результатами зустрічі прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з федеральним президентом Австрії Александром ван дер Белленом, пише «Слово і Діло».

Іноземні інвестиції в Україні: скільки за 7 років вклали в економікуПрямі іноземні інвестиції в Україну минулого року склали 1 мільярд 817,2 мільйона гривень. Це на 57,5 відсотків менше, ніж у 2016-му.

За словами Гройсмана, європейська інтеграція - незворотний зовнішньополітичний вибір України. Саме тому Київ розраховує на подальшу активізацію діалогу з широкого спектру питань з огляду на головування Австрії в ЄС у другій половині поточного року.

Окрему увагу сторони приділили ситуації на Донбасі.

«Анексія Криму й окупація Донбасу - протизаконна. Це яскраве порушення міжнародного права. Росія має враження, що це все залишиться без покарання. Але ми повинні запобігти існуванню такої думки», - цитує президента Австрії прес-служба Кабміну.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що український експорт до Австрії зріс на 48%.

Нагадаємо, президент Австрії перебуває в Україні з офіційним візитом на запрошення глави держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: