США представлять НАТО новий план зі стримування Росії

Читать на русском
Глава Пентагону представить країнам-членам НАТО нову політику щодо стримування Російської Федерації.
Джеймс Меттис

Сполучені Штати Америки наполягають на тому, щоб їхні європейські союзники отримали більше батальйонів, кораблів і літаків НАТО, готових до бою, в рамках стримування союзниками від можливої ​​російської агресії.

Про це агентству Reuters розповіли чотири офіційні особи і дипломати США і НАТО, повідомляє «Слово і Діло».

7 червняна зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі глава Пентагону Джеймс Меттіс буде шукати підтримки плану посилення військової присутності. Ця зустріч стане підготовкою саміту НАТО в липні, який повинен буде схвалити пропозиції, зроблені міністрами.

План передбачає, що у НАТО буде 30 сухопутних батальйонів, 30 ескадрилій винищувачів і 30 військово-морських кораблів, таких як есмінці, готових до розгортання протягом 30 днів після сигналу тривоги. Про конкретне число військ або крайній термін для вироблення стратегії наразі не йдеться. Чисельність батальйонів в НАТО варіюється від 600 до 1000 військовослужбовців.

«У нас є противник (Росія), який може швидко проникнути в країни Балтії і Польщі в наземному нападі. У нас немає такої розкоші, як місяці на мобілізацію», – сказав один високопоставлений дипломат НАТО, який знає про плани США.

Один з американських чиновників заявив, що ініціатива в першу чергу спрямована на протидію Росії і відповідає Національній оборонній стратегії Пентагону 2018 року, яка звинувачує Москву в прагненні зруйнувати організацію Північноатлантичного договору.

Нагадаємо, в Балтиці проходять навчання НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: