Навчання НАТО почалися на Балтиці

Читать на русском
У Вільнюсі стартували щорічні навчання Saber Strike за участі 18 тисяч солдатів з 19 країн.

У Вільнюсі стартували щорічні навчання Saber Strike за участі 18 тисяч солдатів з 19 країн.

Про це пише DW.com, інфомує «Слово і Діло».

Близько 18 тисяч військовослужбовців з 19 країн візьмуть участь у військових навчаннях НАТО Saber Strike ( «Удар шаблі») під керівництвом США, які почалися в неділю, 3 червня, з урочистої церемонії в Вільнюсі.

Навчання проводяться щорічно з 2010 року. У них візьмуть участі батальйони НАТО під управлінням США, Німеччини, Великобританії і Канади, розміщені в країнах Балтії і Польщі.

«Вони (батальйони НАТО - Ред.) будуть спеціально перевірені під час Saber Strike, це продемонструє згуртованість альянсу», - заявив у Вільнюсі бригадний генерал армії США Річард Коффман.

Відпрацювати збираються взаємодію наземних і повітряних сил, щоб забезпечити «необхідну присутність там, де в ній буде потреба», заявив генерал.

Тим часом Польща очікує відповідь на пропозицію заплатити США від 1,5 до 2 млрд доларів за створення на її території постійної американської військової бази.

Які обіцянки повинні виконати влітку міністри та силовикиГриневич обіцяла надрукувати нові підручники та викласти їх електронний варіант в мережу, Насалик запевнив, що в країні не буде збиткових шахт, а Луценко планує завершити розслідування справи Савченко.

Документ з назвою «Пропозиція про постійну присутність США в Польщі» розроблений «в рамках заходів, спрямованих на поглиблення оборонного співробітництва зі США, включаючи збільшення присутності американських військ в Польщі» в 2018 році.

Він направлений до Конгресу США, ряду урядових структур і аналітичних центрів, в тому числі представникам Атлантичної ради. Представник Атлантичної ради також підтвердив отримання документа.

У документі підкреслюється, що постійна присутність в Польщі бронетанкової дивізії військ США необхідна «для стримування все більш напористої і небезпечної позиції Росії, яка загрожує Європі».

Раніше стало відомо, що українські танки Т-84 відправили на навчання до Німеччини.

Також з'ясувалося, в яких навчаннях візьмуть участь ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: