Спрощення візового режиму: Київ і Лондон провели переговори

Читать на русском
Україна вже була на завершальній стадії переговорів про спрощення візового режиму з Великою Британією, але візи досі є.

Україна свого часу вже була на завершальній стадії переговорів про спрощення візового режиму з Великою Британією, однак події 2013-2014 років зупинили цей процес.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив колишній посол України у Великій Британії Володимир Хандогій, коментуючи статтю «Європейської правди» «Безвіз без взаємності. Чому Київ має відновити візи для громадян Великої Британії».

ЄС запроваджує платні спецдозволи для в'їзду за безвізом: реакція соцмережЄвросоюз змінить правила контролю на своїх кордонах. Щоб в'їхати за безвізом, доведеться заплатити за дозвіл.

«Свого часу ми були майже на фініші переговорів про спрощення видачі віз для дипломатів і членів офіційних делегацій. Але відомі події призупинили цей процес. Його потрібно реанімувати», – заявив він.

На думку Хандогія, Україна має використати Brexit на свою користь і починати варто з переговорів про спрощення видачі віз для окремих категорій громадян.

Як відомо, Велика Британія та Ірландія є двома європейськими країнами, які не запровадили безвіз для України, що почав діяти з ЄС 11 червня минулого року.

Раніше Канада змінила правила видачі віз українцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: