У СЗР підтвердили, що Герман не мав до них жодного стосунку

Читать на русском
Відзначається, що СЗР вважає таку заяву спробою вигородити Бориса Германа, який звинувачується в тяжких злочинах: державній зраді і організації замаху на вбивство.

Служба зовнішньої розвідки України підтвердила, що Борис Герман, підозрюваний в організації «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка, не мав причетності до «спецоперації з виявлення каналів фінансування російських диверсантів».

Про це повідомляє прес-центр СВР, пише «Слово і Діло».

Порятунок Бабченка: чи стали правоохоронні органи краще працювати?Про те наскільки виправданою була спецоперації СБУ щодо Аркадія Бабченка все ще йдуть дискусії. Беззаперечний плюс – те, що журналіст живий. Чи можна вважати, що рівень ефективності правоохоронців став вище, розповіли експерти.

«Громадянин України Борис Герман не мав і не має жодного стосунку до Служби зовнішньої розвідки України, ця людина ніколи не була в кадровому складі і агентурному апараті СЗР України», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що СЗР вважає таку заяву спробою вигородити Бориса Германа, який звинувачується в тяжких злочинах: державній зраді і організації замаху на вбивство.

Також, за версією СЗР, це може бути черговим проявом інформаційної війни проти України - спробою продемонструвати суспільству нібито відсутність координації між Службою зовнішньої розвідки та Службою безпеки України.

«Наголошуємо, що СЗР України знаходиться в тісній, цілодобовій координації з СБУ в питаннях захисту нашої держави від зовнішніх загроз. Відповідну взаємодію СЗР України має з іншими членами розвідувального співтовариства і всіма складовими сектору безпеки України», - додали в СЗР.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко розповів подробиці затримання Германа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: